7 tydliga tecken på ett lägre immunförsvar

7 tydliga tecken på lägre immunförsvar

1: Stress är det första tydliga signalen att ditt immunförsvar kan vara sämre.

2: För lite sömn. Sover du ojämnt och för lite kommer det att påverka ditt immunförsvar negativt. När du sover ökar aktiviteten hos vissa vita blodkroppar, som städar och stärker försvaret.

3: Depression och sorg är andra exempel på stressfaktorer som kan sänka immunförsvaret. Dina B- och T-celler är inte lika verksamma i perioder av extrem stress eller sorg.

4: Ständiga förkylningar. De kan bero på olika saker, att du t.ex. äter dåligt, har vitaminbrister, sover dåligt, bor/jobbar där det finns mögel eller stressar för mycket.

5: Problem med magen. Kronisk diarré ger ett sämre immunförsvar, du kanske har obalanser i floran i tarmen, någon livsmedelsöverkänslighet som påverkar immunförsvaret negativt.

6: Vad du äter har stor inverkan. Äter du en kost som innehåller mycket socker eller snabba kolhydrater kommer det att sänka ditt immunförsvar. När blodsockret stiger minskar aktiviteten hos de vita blodkropparna. Effektiviteten sänks med hela 50 procent av dess kapacitet efter en till två timmars intag av socker. Effekten varar upp till fem timmar. Även T-cellerna hämmas när insulinet är förhöjt.

7: Det syns på huden. Kroppen förmedlar via huden vad den behöver hjälp med. Immunförsvaret påverkar de typer av mikroorganismer som lever på huden. Om det är försvagat kan det visa sig som eksem, rosacea, herpes och nedsatt sårläkning.

8 tips för ett bättre immunförsvar

1. Se till att få i dig rikligt med C, D, selen, zink, quercetin och probiotika.

2: Rör dig minst 30 minuter varje dag.

3: Sov 7-8 timmar varje natt.

4: Minska stress genom mindfulness-övningar och djupandning.

5: Dra ner på socker och snabba kolhydrater och ät istället grönsaker.

6: Gör en hälsoanalys.

7: Fasta är immunstärkande. Då produceras fler vita blodkroppar. Även intermittent fasta är effektivt.

8: Använd ekologiska och syntetfria hudvårdsprodukter.

Dela gärna till någon som kan ha nytta av infon.