Kamomill mot blodsockersvägningar

Kamomill innehåller 50 aktiva flavonider, inkluderat quercetin, apigenin och luteolin. Flavoniderna i just naringenin och apigenin har associerats med bättre sömnkvalitet.

Kamomillte har också visat vissa fördelar för att balansera blodsockret. I en enkel blind -, randomiserad och kontrollerad klinisk studie, fick 64 personer med typ 2-diabetes dricka antingen vatten, eller en och en halv tesked kamomillte tre gånger per dag, omedelbart efter måltid i åtta veckor. De som drack kamomillteet hade minskade koncentrationer av HbA1C (långtidsblodsocker), seruminsulinnivåer, totalt kolesterol, triglycerider och LDL, jämfört med kontrollgruppen.

Kamomillte kan vara en del i en strategi att minska förhöjda blodsockernivåer. Man har sett liknande resultat i en djurstudie. Forskarna drog slutsatsen att dricka kamomillte varje dag kan vara potentiellt användbart vid hyperglykemi (förhöjt blodsocker).

Många andra studier har visat att kamomill har omfattande effekter, inklusive anticancereffekter, och förebyggande av osteoporos orsakad av steroidbehandling. Men det har också varit populärt för huden i århundraden. Då som ett svalkande och anti-inflammatoriskt omslag eller uppfriskande ansiktsvatten. Den sägs också vara lugnande mot akne och oren hud.

Dela gärna till någon som du tror kan ha nytta av infon.