Minska inflammation och smärta på naturlig väg

Det finns örter och bioflavonider som mycket effektivt kan minska smärta och inflammation. De är mycket snällare och varsammare mot kroppen än NSAID, som är det vanligaste receptfria läkemedlet.

I stället för att förlita sig på dessa smärtstillande läkemedel, är det viktigt att förstå och ta itu med de bakomliggande orsakerna till kronisk inflammation. Kost- och livsstilsfaktorer är båda viktiga faktorer.

Konventionellt behandlas ofta inflammation med receptfria läkemedel som ibuprofen, naproxen och aspirin. Dessa läkemedel blockerar aktiviteten hos cirkulerande immunkomplex i din kropp (CIC). CIC aktiveras av ditt immunförsvar för att läka en inflammation eller skada. I denna läkningsprocess bildas rodnad, svullnad och smärta.

Problemet är att blockeringen av CIC, orsakar blockeringar av immunkomplexet även i andra delar av kroppen, inklusive de som är nödvändiga för friska slemhinnor i mage, tarm, njurar och lever. En långvarig användning av dessa läkemedel kan orsaka magsår, lever- och njurskador, samt läckande tarm.

Att äta en antiinflammatorisk och näringsrik kost är grunden, för att få bukt med smärta och inflammation. Antiinflammatoriska örter är en del av det. Några av dem som ligger i toppen är, gurkmeja, ingefära, rosmarin och boswellia.

Gurkmeja är en av de starkaste antiinflammatoriska örterna, samt är en av dem som är mest välstuderad. Den verksamma antioxidanten i gurkmeja heter curcumin, Denna substans är känd för sina egenskaper att minska inflammation. Studier visar att den kan hämma smärta lika effektivt som ibuprofen, utan skadliga biverkningar. Studier har även visat att den kan förbättra inflammation vid sjukdomar som ulcerös colit, diabetes, artros och lupus.

Ingefära har över hundra olika kemiska komponenter, gingerol är en av dem, som ger kraftfulla hälsofördelar. Man har sett i studier att ingefära kan minska inflammationsmarkörer i tjocktarmen, den kan minska inflammation vid artros, träningsorsakad muskelsmärta och inflammation orsakad av fetma och metabolt syndrom.

Boswellia är ett örtextrakt med kraftfull effekt som kommer från trädet Boswellia serrata. Studier har visat att den kan minska inflammation vid artros och reumatoid artrit. Den kan användas för att minska inflammation och hämma cancertillväxt hos cancerpatienter. Boswellias effekt förstärks om den kombineras med curcumin, de samverkar för att minska inflammation.

Quercetin är en bioflavonid som är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper. Quercetin är en bioflavonid som finns i vissa grönsaker och frukter såsom, lök, gröna äpplen och kapris. Den är en kraftig antioxidant som kan bekämpa skador och inflammation, orsakad av fria radikaler. Forskning visar att den effektivt kan minska inflammation och förbättra immunförsvaret. Du kan få en mycket fördelaktig effekt genom att kombinera dessa fyra ämnen, utan en mängd olika oönskade bieffekter.

Dela gärna till någon du tror kan ha nytta av infon.